Wednesday, August 28, 2013

Brisbane

Ja olimegi kohal. Möllud, värgid. Kuna lennukis pidi täitma ankeedi enda kohta ja vastama seal erinevatele küsimustele, mis sul pagasis on, vana oled, kauaks jääd jms, siis eeldasime, et tollis peab oma aluspükste põuetaskust ka asjad välja laduma, kuid kae perra. Vaadati passi, võeti lennukis täidetud ankeedid ja kõik.

Pagasit oodates kohtusime viimast korda ühe Saksa naisterahvaga, kellega tutvusime Abu-Dhabi umbsetes ja niisketes ruumides. Ta imestas, kui nägi, et me lähme 1,5 aastaks oma kodust ära kahe seljakotiga, mis oma mõõtmetelt andsid kokku poole selle naise pagasist. Ta sõitis kuuks ajaks oma õele külla mingisugusele pisikesele saarele Austraalia lähistel.

Väsind, räpased ja väsind ka, oli meil vaja jõuda hostelisse. Ja jõudsimegi! Rongiga veits sõites kuskil 10km. Rongipilet maksis 16 dollarit näkku :D Eesti rongisõit on odav! ;)

Kuna siiamaani oli kõik ikka täitsa võõras siis tegid hosteli poole jalutades südame soojaks vanad head Balti jaama tuvid, kes seal ootasid saianäod peas. Hostelis saime toa kätte, mõtlesime, et viskame paariks tunniks pikali ja siis lähme otsime süüa, kuid kukkus välja, et magasime terve päeva, õhtupooliku ja öö sirgelt maha :D Vahepeal poole 7 paiku tõusime üles, et peaks ikka minema, aga järgmisel hetkel ärkasime juba hommikul.


8.08 - Esimene päev linnapeal - jahe raisk. Eestis oli soem. Ja ega muud esimesel päeval teha polnudki, kui telefonikaardi ostsin ja muigasime, et internetti saab telefoni põhimõtteliselt 500 MB kaupa laadida. Selline värk nagu lõpmatu internet telefonis on siinkandis veel tundmatu :) Läksime tasulisse internetipunkti, maksime 2 dollarit ja saime 1 tunni sealset arvutit kasutada. Hakkasime kohe autot otsima.

Mõni päev hiljem jalutasime botaanikaaeda, mis on lihtsalt selline maa-ala linna sees erinevate puude ja taimedega, mis Austraalias siin-seal kasvavad. Lahe on see, et kõik eksootilised taimed, puud jms asjad, mis Eestis kasvavad lillepotis, kasvavad siin õues :) Jalutasime seal jõe ääres ja ühel hetkel oleks peaaegu iguaanidele peale astunud. Sellisedd suured peaaegu meetrised elukad. Vahtisid seal lihtsalt. Tagasi tulles samas kohas sittus mingi lind mulle selja peale. Tõmbasin alguses veel käega laiali, sest tahtsin sellest õnnest ikka rohkem osa saada.

Eastern water dragon lizard



12. augustil ostsime omale auto. Holden Commodore nimeks, julm raibe. 3,8-liitrine V6 mootor. Toodetud 99. aastal ja päris mõnusat häält teeb. Saime ta 2500 dollariga, sisse olid ehitatud kardinad, olemas oli madrats ja GPS. Lisaks veel mingi kandiline must ja roosa triiklaud lainel sõitmiseks, külmkapp ja röster ;) Auto mootor ja üleüldine konditsioon oli suht hea. Mõned iluvead sees ja väljas. Ostsime selle mingilt taiwaanlaselt, kelle inglise keel sisaldas enamasti hiina keelt ja paar inglisekeelset väljendit. Niipalju suutis selgeks teha, et konditsioneer ei tööta ja vajab freooni. Ok.


Saime auto kätte ja tõmbasime Brisbane'ist täiega minema.

Enne lahkumist õnnestus meil veel näha opossumit. Liis andis talle saia.


Ja see opossum peaks siis välja nägema selline:



2 comments: